Samo v Jezusu je rešitev

Človek danes bolj kot kadar koli hrepeni po zadovoljstvu, smislu, miru, srečnem in bogatem življenju. Ravno tako je danes več kot kadar koli na razpolago nešteto možnosti, ki človeku ponujajo manj stresa, manj težav, manj stisk, več miru, več zdravja, več zadovoljstva, več medsebojnega razumevanja …

Mnogo je alternativ oziroma možnosti, ki se današnjemu človeku vsiljujejo od vsepovsod. Vse z na videz dobrim namenom – človeku omogočiti odgovor oziroma rešitev za določene situacije, težave, probleme, stiske … Mnogi iščejo resnico. Kaj pa je resnica?

Zakaj je današnji človek ob vsej ponudbi možnih rešitev tako neizpolnjen, obupan, zaskrbljen? Ponujajo se številne knjige, ki naj bi prinesle odgovore za duševno in duhovno izpolnitev človekove notranjosti. Obdaja nas poplava literature, ki naj bi človeka v nekaj korakih pripeljala do zdravja in dobrega počutja. Farmacija se neprestano trudi izboljšati svoje produkte, ki naj bi rešili težave in preprečevali nastanek kakršnih koli nepravilnosti.

Zakaj se kljub vsemu zdi, da na vseh področjih škriplje in je polno zmede? Na to vprašanje nam odgovor daje Sveto pismo – Božja beseda. Človek zmore za človeka pripraviti kratkotrajne rešitve. Krščanski Bog Oče pa je človeku pripravil pravo rešitev – Jezusa Kristusa, dostopnega in dosegljivega Rešitelja za vsakogar. Jezus je isti kot takrat, ko je živel na Zemlji in še vedno odrešuje, ozdravlja in osvobaja. Kdor sprejme Jezusa za svojega Odrešenika in Gospoda, ni nikoli osramočen. Le Jezus Kristus je pravi odgovor in resnična rešitev za vsakega človeka!