Krst v vodi

»Kdor veruje in bo krščen, bo rešen.« Evangelij po Marku 16:16

 

V soboto, 30. 6. 2018, smo uresničili Božjo Besedo, ki vsem, ki verujejo, naroča, naj se dajo krstiti v ime Jezusa Kristusa. Verniki Krščanskega Centra Novo mesto smo se z avtobusom odpeljali v Koper. Tam smo skupaj z verniki Evangelijskega Centra Izhod in Mednarodne krščanske skupnosti imeli skupno bogoslužje. Slavili smo živega Boga, Jezusa Kristusa, in skupaj s sedmimi novokrščenci poslušali Božjo Besedo, ki sta jo govorila pastorja Matjaž Horjak in Denis Turk. Ob koncu bogoslužja je vseh sedem oseb, ki so se odločile krstiti, povedalo izkušnjo, kako so spoznali Jezusa in kako jim je spremenil življenje. Za vsakega posebej smo molili in ga v Jezusovem imenu blagoslovili.

Po bogoslužju in okusnem prigrizku smo se odpeljali proti morju, kjer so novorojeni bratje in sestre s krstom potrdili svojo osebno vero v Jezusa Kristusa. Skupaj z njimi smo se veselili vsi prisotni bratje in sestre v Kristusu.

 

»V nebesih je večje veselje nad enim grešnikom, ki se spreobrne, kakor nad devetindevetdesetimi, ki ne potrebujejo spreobrnjenja.« Luka 15:7